BBO Eerste bieders dagen uit: Systeem informatie

BASISMETHODE:

Natuurlijk, vijfkaart majors, 2/1

OPENINGSBOD:

Een ruit laat altijd een vierkaart zien, dus een club kan geopend worden met een doubleton. Open One Club met 4-4 in de minors.

1SA is 15-17 op alle posities en op alle kwetsbaarheden. 1SA kan een 5-kaart majeur of een 6-kaart mineur bevatten, maar zal slechts zelden een singleton hebben.

2/1 is game-forcing in alle onbetwiste veilingen.

Een 1SA-reactie kan worden gemaakt op elke niet-game-force, maar is niet forcing. De opener geeft meestal alleen een 1SA-reactie door met een zwak handtype.

De reacties van sprongverschuivingen zijn sterk en forceren. Ze worden alleen gemaakt op handen met een sterke enkele kleur of op handen met twee kleuren met een primaire pasvorm voor opener. Als de responder een nieuwe kleur biedt tijdens zijn tweede beurt, is dat een cue-bod dat overeenkomt met de kleur van de opener.

1M-3M is een limietverhoging.

Inverted minor-suit raiset, forceren naar 2SA of 3m. Over 1m-2m laat de volgende stap een zwak handtype zien. 2SA van opener is FG met de 'volgende stap' kleur. 3m is ongebalanceerd en forceert niet, sprongen zijn splinters maar forceren slechts tot 4m. Andere biedingen zijn FG en op zijn minst quasi-natuurlijk. Na 1C-2C-2D, 2NT en 3C zijn niet-forcing, Al het andere in FG.

1m-3m is preventief.

2D-, 2H-, 2S-opening zijn natuurlijke zwakke tweeën. Ze laten meestal 6-kaarts zien, behalve in de eerste plaats NV, waar ze vaak maar een 5-kaart zijn en potentieel erg zwak. Reacties op twee niveaus zijn natuurlijk en sterk, maar niet dwingend. Opener past meestal alleen met een minimum en niet geschikt voor de kleur van de responder. Reacties op drie niveaus zijn natuurlijk en FG. 2SA vraagt: opener herbiedt zijn kleur met een minimum en toont een high-card feature met beter dan minimum. 3SA toont een niet-minimum met een goede kleur en weinig buitenkant.

Openingen op drie niveaus zijn natuurlijk en preventief. Bij 3D / 3H / 3S-openingen is 4C RKCB. Boven 3C is 4D RKCB.

3SA-opening is 'Gambling', met een stevige mineur en weinig buitenkant.

Openingen met 4 niveaus zijn natuurlijk.

NOTRUMP BIEDEN:

Meer dan 1SA: 2C is Stayman, 2D / 2H = transfers, 2S = klaveren (3C toont een fit en 2SA ontkent één), 2SA = ruiten (3D toont een fit, 3C ontkent één). Na een transfer van een kleine kleur, toont een nieuwe kleur van de responder een tekort. 3C is Stayman met 5 kaarten, 3D = 5 + C / 5 + D zonder een grote FG met 3 kaarten; 3H = 0-3 / 1-3 in majors FG, 3S = 3-0 / 3-1 in majors FG. 4C is Gerber, 4D is 5 + H / 5 + S alleen spelwaarden, 4M is natuurlijk en om te spelen. Een transfer op het 2-niveau en een sprong naar het spel is niet op uitnodiging.

De opener zal de kleur van de responder vrijelijk verhogen met ondersteuning van drie kaarten. Na 1m-1M-2M is 2SA spel voor uitnodiging met slechts een vierkaart hoog, 3SA spelwaarden met slechts een vierkaart hoog. Nieuwe kleuren zijn gewilde spelpogingen, behalve 1m-1H-2H-2S die vier schoppen belooft, geschikt voor responder 4-4 in de majors en opener 4-3.

Een 1SA-herbieding is 11-14 en heeft meestal 1-2 kaarten in de hoofdpartner. Het ontkent GEEN vier kaarten in een omzeilde majeur. 2C is een marionet voor 2D, die de responder ergens anders zal passeren of aftekenen, 2D is elke spelkracht, alle andere biedingen zijn op uitnodiging, inclusief sprongen op 3-niveau, hogere biedingen zijn auto-splinters.

Een 2SA-herbieding is 18-19. 3C is een marionet naar 3D, waarover responder kan passen, een niet-forcerende 3M kan bieden of 3NT kan bieden om een ​​zwakke hand te tonen met 6+ klaveren (4C is dan nf), 3D is Staymanic, 3H is een slam-try in de kleur van de opener , 3S is een slam-try in de kleur van de responder.

Na 2/1 respons is 2SA 11-14 gebalanceerd of 18-19. 3SA is 15-17 met een reden om 1SA niet te hebben geopend.

Een 3SA-herbieding na een respons van één niveau toont een hand die te sterk is om een ​​niet-forcerende jump-rebid te maken in de eerste kleur van de opener.

Een 2SA-opening is 20-22. 3C is Puppet Stayman, 3D / 3H zijn transfers, 3S is een slam-try met beide minderjarigen. Springen naar niveau 4 zijn transfers met twee partijen en op zijn minst milde slam-pogingen: 4C = harten, 4D = schoppen, 4H = klaveren, 4S = ruiten. Wanneer de responder een major heeft getoond, toont het voltooien van de overdracht een gebrek aan interesse en is 4NT RKCB. Als responder een minor heeft getoond, is 4SA de zwakste actie en 5m toont enige interesse.

KOKISH na een 2C-opening: 2C-2D-2NT is 23-24 en niet-forcing, 2C-2D-2H-2S-2N is 25+ en alle systeem meer dan 2SA-openingen zijn van toepassing.

EERSTE REACTIES:

De beantwoorder KAN een ruitenkleur omzeilen om een ​​vierkaart hoog te bieden als hij niet sterk genoeg is om op een 1SA-herbeide te bieden. Met gaande waarden biedt de responder in natuurlijke volgorde kleuren aan.

2SA na een opening van 1m is invitational zonder een vierkaart hoog.

2SA na een 1M-opening is Jacoby, met ten minste vierkaartondersteuning en FG. Nieuwe kleuren op het 3-niveau vertonen dan een tekort, sprongen in nieuwe kleuren zijn natuurlijk, 3M toont extra waarden zonder tekort, 3SA is 18-19 gebalanceerd, 4M is minimum zonder tekort.

VERVOLG:

Omkeringen na een reactie van één niveau zijn forceren voor één ronde. De laagste van de 4e kleur en 2SA omvat dan alle zwakke handen (Lebensohl-stijl). Alle andere biedingen zijn FG, inclusief een minimum herbieding van de eerste reeks van de responder.

Alle hoge tegenslagen zijn FG. Omkeringen na een 2/1 respons geven enkele extra waarden weer, hoewel ze niet 17+ hoeven te zijn. Met een minimum herhaalt de opener zijn kleur, verhoogt of herbiedt 2SA.

Springen wanneer een bod van een reeks een niveau lager forceren is, zijn splinters, evenals biedingen op vier niveaus in lagere kleuren na een 1M opening. Biedingen in een nieuwe kleur wanneer de opener zijn oorspronkelijke kleur heeft herbeden, zijn forceren voor één ronde, dus sprongen zijn splinters.

Vierde reeks dwingt tot spel, behalve op één niveau. 1C-1D-1H-1S kan elke niet-minimum hand zijn met vier schoppen of 10+ HCP zonder schoppenstopper. Opener biedt 1SA of doet een beschrijvend bod op twee niveaus (2S toont 4-4-1-4 of 4-4-0-5) met een minimum, of sprongen (FG) met extra waarden.

Wanneer de kleur van de responder wordt verhoogd, is een terugkeer naar de kleur van de opener forceren.

SLAM-BIEDEN:

Roman Key-card Blackwood: 1/4, 0/3, 2 geen Q, 2 + Q.

Uitsluiting Blackwood alleen in duidelijke omstandigheden, zoals een sprong naar het vijfniveau in een nieuwe reeks. Reacties zijn 0,1,2.

5SA na 4SA vraagt ​​om specifieke koningen. Suit-biedingen op het zes-niveau wanneer de bieder via 5NT te weten had kunnen komen over koningen, vragen om controle in de derde ronde in de biedkleur.

Cue-biedingen zijn in Italiaanse stijl, dat wil zeggen dat de laagste controle wordt getoond, ongeacht of het eerste of tweede ronde controle, eer of tekort is, en het overslaan van een reeks ontkent meestal een controle in die reeks. De uitzondering is dat een tekortcontrole in de hoofdkleur van de partner niet wordt getoond bij het eerste cue-bod.

Tenzij 4SA volgt, is de standaardbetekenis voor 5SA 'kies een slam'.

COMPETITIEF BIEDEN:

Negatief, responsief en competitief dubbel via 4D. Bovendien zijn dubbels waardevol, geen strafschoppen.

(1x) -Dble- (1y) -Dble = 4y en enkele waarden, 2y = 5y en een hand die 2y zou hebben geboden na een pass van RHO.

Game-try verdubbelt waar er geen ruimte is voor een andere game-try.

Na onze 1M-opening en elke wedstrijd (een afhaaldubbel of een volgbod), is 2SA een limietverhoging van vier kaarten of beter (dwz Jordan na een dubbele). Na een volgbod is een cue-bod een verhoging van drie kaarten of beter. Directe verhogingen naar elk niveau zijn preventief. Een nieuwe reeks is forcing voor één ronde, niet game forcing. Nieuwe kleuren op drie niveaus zijn game-forcing,

Evenzo is 2SA na een volgbod van een hoge kleur van een partner meestal een verhoging van vier kaarten of beter, en een cue-bod is een verhoging van drie kaarten. Als er echter geen ruimte is voor een cue-bid onder de kleur van de opener op drie niveaus, dan omvat 2SA alle raises op uitnodiging: bijv. (1S) -2H- (2S) -?

Elke sprong in een nieuwe reeks onder de wedstrijd in een competitieve veiling (of door een doorgegeven hand) is fit-show. Dus 1D- (1H) -2S toont 5 + S / 4 + D maar is nf, terwijl 3S dezelfde vorm zou tonen, maar FG. 1S- (2C) -3D is een limietverhoging (of een slam-try) met 4 + S / 5 + D en 4D heeft dezelfde vorm maar een verhoging voor het spel. Bij een gepasseerd hand is elke nieuwe reeks op het 3-niveau (zelfs als een niet-sprong) fit-show, ongeacht of een veiling wordt betwist of niet.

Na een opening van 1 meter en een volgbod is 2SA natuurlijk en uitnodigend, een cue-bod is een limietverhoging of beter, verhogingen zijn preventief, nieuwe kleuren forceren voor één ronde en nieuwe kleuren op het drie-niveau zijn FG.

Sprongen in het pak van de tegenstander zijn splinters.

Lebensohl na inmenging over onze 1SA (opening of volgbod), als reactie op afhaaldubbels van zwakke twee openingen, en na een dubbel van 2M wanneer de tegenstanders een Multi hebben geopend. Gaan via 2SA toont een stopper (direct 3SA of cue-bid deny), terwijl het bieden van 3SA de interesse van een ongeboden major (s) ontkent en cue-bieden toont vier kaarten in een ongeboden major. De meeste relatief gebalanceerde handen zonder stop beginnen met een afhaaldubbel na een natuurlijke volgbod van de 1SA-opening van de partner.

We openen 1SA en ze volgen. Dubbel is afhalen van de kleur BID. Pass en dan dubbel is ook afhalen en impliceert dus lengte in het bod van de eerste reeks.

2SA is zelden natuurlijk in competitie, behalve zoals hierboven gedefinieerd. Mogelijkheden zijn onder meer een verhoging op uitnodiging (zoals hierboven gedefinieerd), Lebensohl-type of scramble (als spelwaarden al zijn geweigerd). 2SA van opener is Lebensohl (Goed // Slecht) waar nog spelmogelijkheden bestaan. Bijvoorbeeld 1H- (1S) -X- (2S) -? 2SA is zwak en competitief in een van de minoren en 3m toont extra waarden.

We verdubbelen hun Stayman- of transferbod. Als 1SA 14+ is, toont dubbel het kleurbod. Als 1SA maximaal 15 punten is, is dubbel een strafdubbel van 1SA.

ONZE ALGEMEEN:

2SA na een volgbod in hoge kleur is een verhoging op uitnodiging zoals hierboven gedefinieerd. Na een volgbod in een kleine kleur is 2SA natuurlijk en uitnodigend en een cue-bod is een limietverhoging of beter. Nieuwe kleuren forceren voor één ronde.

Zwakke sprongopvolgingen (rekening houdend met de kwetsbaarheid). Tussenpersoon op de vierde stoel.

Michaels keu-biedingen: 1m-2m = Majors. 1M-2M = oM plus een minor, 3C is p / c, 2NT is invitational plus (3m = die minor en zwak, 3M = gekoppelde minor en extra waarden).

DEFENSIE:

Tegen alle pre-empts in, verdubbelt take-out met Lebensohl-reacties na openingen op twee niveaus.

Meer dan 2M / 3M openingen en ook (1M) -Pass- (2M), (1M) -Pass- (3M) en (2M) -Pass- (3M): 4m = bod minor plus oM minstens 5-5. Als de kleur van de tegenstander ruiten is, 4C = C + M, 4D = Majors. Als de kleur van de tegenstander klaveren is, 4C = Majors, 4D = D + M.

Tegen een zwakke notrump (opener ontkent meer dan 16 punten), dubbel = strafschoppen, 2C = majors, 2NT minors of FG tweekleurig, anderen natuurlijk.

Tegen een sterke notrump (opener's range omvat 17 HCP) en tegen elke range van 1SA opening door een gepasseerd hand, dubbel = een mineur of beide majors, 2m = bod mineur plus een majeur, 2M naturel, 2SA beide minoren of FG twee kleuren.

Tegen een sterke club: dubbel = majors, 1SA = minderjarigen. Pas dan bod is sterk.